Carla Thierry

Carla Thierry 2014

Ik ben opgegroeid  in Den Haag achter de duinen. Het zachte ruisen van de zee, aan het strand staan en al kijkend  in de verte  wegdromen, daar waar hemel en aarde elkaar ontmoeten……….. ’t geeft  nog steeds rust  en vertrouwen .  Eb en vloed , komen en gaan,  steeds weer  de ervaring van ritme –  van eeuwigheid.

Ik onderzoek graag de dingen , kom zo tot begrip van de wereld om me heen en groei verder.

Als fysio – ,  natuurgeneeskundig – en lichaamsgericht therapeute heb  ik in 28 jaar veel verschillende mensen behandeld en begeleid. Middels diverse opleidingen, eigen onderzoek en autodidactisch leren heb ik me gespecialiseerd in de werking van klank, ritme en beweging in relatie tot  het menselijk welbevinden en functioneren. Toenemend zette ik mijn kennis en ervaring in  bij klanksessies  voor groepen of tijdens individueel aanbod.

Eerst verzamelde ik instrumenten die elkaar aanvulden, ze kwamen uit diverse landen. Zo ontstond een heel divers klankpalet waarmee ik kon improviseren. Op een gegeven moment voldeden deze instrumenten niet meer aan mijn wensen en doelstellingen. Ik begon  me steeds meer te bekwamen in (ambachtelijke) materiaal bewerkingstechnieken en zo ontstonden  al doende de instrumenten die ik nodig had. Tijdens deze periode ontmoette ik steeds weer mensen die me verder hielpen en hun kennis met met me deelden.

Mijn instrumentenbouw activiteiten namen 2010 dusdanige vormen aan dat ik een werkplaats in het buitengebied van Deventer huurde – de officiële start van de Klareson Klank Smederij.  Hier ontwikkel en creëer ik klankinstrumenten en –installaties.

Lees meer over  de instrumenten >>