Ga naar de inhoud
Home » Over de Klareson

Over de Klareson

Hallo, ik ben Carla en heb de Klareson ontworpen.

Waarom ik dat deed? Daarvoor neem ik je mee naar Den Haag, direct achter de duinen waar ik geboren ben. Naar de zee waar eb en vloed me vertelden over de maan. En over de zon die elke avond  weer de zee indook. Over  schepen die verschenen uit het niets of uit zicht verdwenen achter de einder, daar waar hemel en aarde elkaar treffen. Waar gingen ze naartoe?

Een belangrijke vraag voor me. Wat is er achter de zichtbaar-tastbare werkelijkheid?

Ik ben op onderzoek uitgegaan en zo begon híer in feite de ontwikkeling van de Klareson. 

Hoe zag het er praktisch uit?

Lang verhaal kort, als fysiotherapeute behandelde en begeleidde ik heel verschillende mensen van alle leeftijden, uit heel diverse doelgroepen. Graag zette ik mijn vakkundigheid, intuïtie en praktische oplossingsgerichtheid in.

Ik ervoer dat veel klachten door onderliggende problemen ontstaan. Als iemand bijvoorbeeld gespannen en angstig is, neemt de spierspanning vaak toe. Hierdoor kunnen op allerlei gebieden  lichamelijke klachten ontstaan. Om mijn aanpak te verbeteren ging ik op zoek naar aanvullende en alternatieve behandelmogelijkheden ter integratie tijdens de therapie.

Ook volgde ik extra opleidingen en verliet de geijkte paden, behandelde holistisch integraal en  bood daarnaast workshops en klankreizen aan.

Door mijn persoonlijke werkervaring werd me steeds duidelijker dat veel mensen op zoek zijn naar het oer vertrouwen wat heel jonge kinderen van nature meebrengen, maar vaak verliezen tijdens de opvoeding.

Daarom startte ik eind 2009 met een lang gekoesterd plan. 

Ik begon met het ontwikkelen van een stoel waarin mensen de intense werking van de klank- ritmewereld kunnen ervaren. Deze ervaring is mijns inziens essentieel voor het behouden  c.q. hervinden van een oer vertrouwen in het leven en daarnaast ook heel belangrijk ter versterking van het zelfhelend vermogen.

Eind 2010 was de Klareson klaar. Daarop volgden in 2011 een verrijdbare Klareson en in 2019 de drie communicatieve stoeltjes.