Ga naar de inhoud
Home » lemniscaten

lemniscaten

De lemniscaat, ook wel liggende acht genoemd staat in de wiskunde symbool voor oneindig. De lemniscaat is heel oud symbool dat je terugvind in vele oude culturen. De beweging en de vorm van de lemniscaat hebben geen begin en geen einde. De lemniscaat heeft een stromende, in elkaar wevende bewegingskwaliteit. Het schept evenwicht en verbinding tussen twee tegenstellingen, twee polen. Vervolg de lijn van de lemniscaat en ervaar je de afwisseling van de twee bogen en de kruising die erin zit. Tegenstellingen genoemd kunnen zo met elkaar verbonden worden. Er ontstaat als het ware een gesprek tussen twee kanten die niet te verenigen lijken.

lemniscaten van koper

De lemniscaten die ik maak zijn van rood koper. Elke lemniscaat vervaardig ik volledig met de hand, met aandacht voor het detail en van de beste kwaliteit koper. Daardoor zijn ze allemaal uniek.
Koper is een prachtig materiaal met vele kwaliteiten.
Het is zacht en goed te bewerken, heeft een betoverende glans, is duurzaam en tijdloos.

Bij de ambachtelijke bewerking van het koper kom ik nog een andere kwaliteit tegen. Ik kan het beschrijven als voegend, verbindend, meegaand en tegelijkertijd behoud het de eigen vorm- en veerkracht. Het is vervormbaar met zachte geduldige hand.
Het is deze kwaliteit die speciale aandacht en vaardigheid vraagt tijdens het vormen van de koperen lemniscaten.

leuke weetjes over koper

Koper is een vrij zacht metaal, is buigzaam en eenvoudig te vervormen. Koper geleidt warmte goed en is een van de beste geleiders van elektriciteit. Daarom wordt het veel in elektrische leidingen gebruikt. Rood koper heeft een genezende werking en antimicrobiële eigenschappen. De groei van bacteriën, virussen en schimmels die met koper in contact komen wordt geremd.

In vroeger tijden werden metalen in samenhang met planeten en de menselijke organen gebracht. Zo is er een relatie tussen Koper, Venus (♀) en de nieren. Koper vormt een onafscheidelijk duo met het metaal ijzer, wat een relatie heeft met planeet mars (♂).Bij mars en venus gaat het om vrouwelijke -mannelijke kwaliteiten , passief – actief, zacht – hard.

Lemniscaten van rood koper in 3 maten

De werking van de koperen lemniscaat

De koperen lemniscaat kan op verschillende manieren gebruikt worden.

neutraliseren van schadelijke aardstralen

De lemniscaat kan helpen bij het neutraliseren van schadelijke aardstralen die de energie in je woning storen en kan zo de negatieve effecten ervan verminderen. De maat van de lemniscaat en de dikte van het materiaal bepalen de kracht en intensiteit van de neutraliserende werking.

decoratie

Koperen lemniscaten kunnen ook dienen als decoratieve elementen in huis, kantoor of andere ruimtes. Ze kunnen als rechtop  staande of als liggende worden opgehangen of neergezet.

Harmoniseren van energieveld

De energetische en spirituele aard van de lemniscaat worden ook gebruikt in meditatie, healing en andere spirituele praktijken om een harmonieus energieveld te creëren.

Ondersteunen van het zelf herstellend vermogen

De koperen lemniscaat kan helpen het zelf herstellend vermogen te ondersteunen. Ervaar bijvoorbeeld de lemniscaatvorm door met je ogen of vingers de vorm te volgen. Ervaar de beweging, die opent, kruist, verbindt en weer opent.

Symbool van evenwicht en harmonie

De lemniscaat wordt geassocieerd met oneindigheid, eeuwigheid. Als symbool van evenwicht en harmonie. Het vertegenwoordigt de eenheid van tegengestelde krachten, zoals mannelijk en vrouwelijk, yin en yang, en de cycli van het leven.

Yoga en meditatie

De lemniscaat wordt in yoga en meditatie gebruikt om de ademhaling en energiestromen te visualiseren. Het kan worden gezien als een symbool van de eeuwige stroom van energie in het lichaam.

Maten

De lemniscaten maak ik in diverse groottes en materiaalsterkte kijk maten en prijslijst of ga naar de shop. Voor het neutraliseren van aardstralen bewijst de lemniscaat van 27 cm x 11,5 cm en materiaaldikte Ø 8 mm goede resultaten.