Meteen naar de inhoud

Tijd op te ruimen!

Buitendeuren werkplaats Januari 2010

In 2010 was het tijd voor een werkplaats buitenshuis. Ik vond een ruimte op een prachtige plek in het buitengebied van Deventer. Eerst was die helemaal leeg, langzaam begon het zich te vullen. Gereedschappen kwamen erbij en héél veel materiaal wat ik kreeg of haalde bij het oud metaal. Ja, ik kan er wel wat van maken. Dat was toentertijd mijn vaste uitspraak

Februari 2020 was het tijd om eens grondig op te ruimen. Opruimen is afscheid nemen. Afscheid van mogelijkheden én van beperkingen. Hoe ik dat bedoel? Ik merkte dat er iets riep om aandacht. Ik kon het materiaal bijna horen roepen: “Je zou toch nog wat van me maken?”

Terug naar START schreef ik op het bord aan de muur. Dat hielp me om vastberaden het materiaal uit te sorteren. En toen kwam ik bij het vele koper en kon het niet over mijn hart verkrijgen dat ook weg te doen. Zo begon ik tijdens de opruimfase, af en toe het koper te bewerken. En wat er toen gebeurde was bijzonder voor me. Ik kreeg een aanvraag voor klankschalen. En nog een opdracht. Tja, als dit geen teken was….

Het koper bewerken hielp mij om mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen na moeilijke opdrachten die ik in de psycho-geriatrie deed. Dit werk vroeg namelijk veel van mijn standvastigheid. Het koper hielp me om weer tot mezelf te komen. Ook merkte ik dat de tijd dat ik geen koper bewerkt had een vernieuwde energie had gegeven in deze bezigheid. De koper schaaltjes waren prachtig en zo mooi om mensen hier gelukkig mee te maken.

Het opruimen vorderde en mijn doelen zijn tegelijkertijd duidelijker geworden. Zeker kan ik van veel materiaal wat maken, maar de vraag is of ik dat wil. Het antwoord is duidelijk.

Ik leg mijn focus op KOPER.

Carla Thierry, 12-11-2020

Wil je op de hoogte blijven van mijn tijdlijnverhalen volg me op https://www.facebook.com/klareson