Ga naar de inhoud
Home » de Klareson

de Klareson

Anders waarnemen.

Terwijl je op de Klareson zit gaat je aandacht naar de life gespeelde klanken om je heen. De ene komt bijvoorbeeld van voor en de volgende van achter. Ook van links en rechts, van boven en beneden, alles is mogelijk. Je aandacht richt zich naar binnen en even later naar buiten. Het is horen en ook voelen. Doordat je meebeweegt met de klanken ervaar je rust en ontspanning. Ook je beleving van ruimte kan zich veranderen. Bij iedereen werkt het anders, kortom het effect is heel individueel.

Tijdens een open atelier route bood ik proefsessies met de Klareson aan. Een jongetje wilde het graag proberen. Zodra hij na een korte sessie opstond van de stoel, was zijn reactie “met mijn voeten hoorde ik…..” Vervolgens schudde hij met zijn hoofd en zei “voelde ik” natuurlijk.

We horen niet alleen met onze oren. We horen met ons hele lichaam, zelfs ons hele wezen.

Lysbeth verwoord het zo:

Je ervaart je lichaam anders dan normaal. Je wandelt met je aandacht door je lichaam. Je ervaart het niet zoals bij massage van buiten naar binnen. Je ervaart het lichaam als één. Er is geen verschil tussen de binnenkant en de buitenkant van je lichaam.

José ervaart het als een wonder

Al vijf keer mocht ik plaatsnemen in de prachtige “Klareson”. Steeds weer een hele nieuwe ervaring. Ik ervaar het vooral als een kosmos van klanken om me heen, en een herkenning van héél lang geleden. Een thuiskomen in een klankenwereld die haar eigen vertrouwde taal spreekt. lees meer

over de Klareson

Hoe ziet het er praktisch uit

Als eerste hebben we een inleidend gesprek, dan neem je plaats in de Klareson. Vervolgens stel ik, Carla de stoel zo in dat je comfortabel zit. Daarna speel ik voor je. De klanken en ritmen nodigen uit tot een andere manier van horen, voelen, waarnemen. Je ervaart klanken en ritmen van verschillende instrumenten, allemaal met hun eigen kwaliteit. Je hoeft niets te doen, ik bespeel de instrumenten voor je. Jij kunt je ontspannen, innerlijk meebewegen en laten verrassen.

Hier nog een leuk filmpje over de Klareson.

Gineke voelt zich vrijer en ruimer

Al langer besef ik, dat het lichaam verbonden is met wat zich voordoet in mijn leven en alles wat niet zichtbaar is. Daarom ervoer ik op  de Klareson en de klanken van de instrumenten, die Carla  hiermee maakt, intens. Samen met mijn vibraties ontstond muziek, die mijn lichaam wakker maakte.

Anders dan voorheen voelde ik me, vrijer en ruimer. Iedere klank raakte me en ik besefte hoe fijn het is te communiceren met mijn lichaam en de klanken,  die me via de Klareson  ondersteunden. – Gineke H. –